Hockey is 1 van de sterkst groeiende sportdisciplines in België, zeker sinds de successen van de nationale teams op de Olympische spelen te Londen in 2012.

Het is een sport die staat voor een sterk imago dat wordt gekenmerkt door fair play. Hockeyspelers vormen een gevarieerde doelgroep, waar jong en oud zich kan uitleven. In 2014 waren er 35.000 leden aangesloten bij de Belgische hockey bond, verdeeld over meer dan 80 clubs.


 

 

Hockey Koksijde vzw: een gemeenteoverschrijdend initiatief

Onze club is jong , maar vol ambitie ! Sinds de oprichting in september 2014 konden we maand na maand nieuwe leden bij de club rekenen, tot een 90 tal effectieve spelers op slechts 6 maanden tijd. De grote toeloop toont dat er dus wel degelijk nood is aan een hockey – initiatief aan de Westkust, waar we tot dusver de eerste en enige club zijn. De toekomst is alvast verzekerd met een grote groep jeugdspelers, die meer dan 70% van het huidige ledenaantal.

 

Gedragscode

Onze club hecht veel belang aan sportiviteit en respect in hockey. Om dit te kunnen uitdragen, is een gedragscode opgesteld die elke speler vanaf zijn of haar eerste inschrijving zou moeten volgen. Ook de ouders spelen een zeer belangrijke rol in de opbouw van sportief gedrag bij jonge spelers. Alle(e)n samen kunnen we fair-play realiseren!!

Hockey aan de Westkust - onze toekomst

Op korte termijn

De komende 2 tot 3 jaar ligt de focus op groei. Dat betekent groeien qua aantal leden én op sportief vlak. Als club wensen we te investeren in ledenwerving via sportkampen en stages, schoolsportdagen, opendeurdagen en andere evenementen. Op sportief vlak willen we dan weer investeren in infrastructuur en materiaal alsook in opleiding van zowel trainers als spelers – en wedstrijdervaring opdoen in vriendschappelijke wedstrijden en deelname aan tornooien.

Op middenlange termijn

De komende 5 jaar hebben we de ambitie om in alle reeksen ( jeugd en volwassenen ) met een competitieploeg aan te treden. Ook willen we zelf een eigen lokaal recreatief tornooi op touw zetten, waar trouwens op 28 juni 2015 de spits wordt afgebeten met ons eerste clubtornooi in onze jonge geschiedenis. Tenslotte wensen we onze club op de kaart te zetten in België , door het organizeren van het eerste Westkust beachhockey tornooi, waar we uit het ganse land clubs willen aantrekken om de ‘ Hockey king of the beach ‘ – cup.

U wilt onze sponsor brochure even nalezen : Sponsordossier

Geinteresseerd in onze visie en waarden? Aarzel zeker niet om ons te contacteren via bestuur@hckoksijde.be